KNIPOOG

Pak de knapzak naar Italië

Klik hier en lees hier hoe Herman Cole van april tot augustus 2020 een Italiëreis maakte met Marinus GEUBELS, gebortig van Sinay, Lande van Waes in 1735 

pdf PELGRIM Intro 

Op 8 maart 2021 verscheen

Pelgrim met een knipoog - Dóór Italië naar Jeruzalem,

het uitgebreide vervolg op

de zomerse Corona-reisbrieven van 2020. 

Helemaal naar het Heilig Land en terug.

Klik hier en lees er meer over. 


Dietro le quinte di 

'Marino Strizzalocchio e Herman Cole,

pellegrini sulla Via Italiana

per Gerusalemme'


Op maandag 8 maart 2021 om 15u werd Pelgrim met een knipoog - Dóór Italië naar Jeruzalem voor een veertigtal deelnemers de virtuele ruimte in geZoomd. Kosteloos. Inschrijvingen liepen via secretariaat@anfiteatro.be . (In samenwerking met Sintur 9100 Pasar)  


Op zondag 14 maart 2021 om 11u organiseerde ’t Oneindige Verhaal een virtuele presentatie, in het kader van het Sint-Niklase R-Oh-de Loper-weekend. In samenwerking met Sintur9100 Pasar. info@oneindigeverhaal.be . De eerste 96 (!) kopers van een Pelgrim in deze boekhandel gaan naar huis met een gratis  flesje Tripel Karmeliet.


Op vrijdag 19 maart om 20u stond een virtuele presentatie in het Italiaans gepland door de Gentse culturele kring ‘Il Caffè’. info.ilcaffe@gmail.com. Er waren 42 Zoomers, waaronder een Genuese stadsgids vanuit Genova. Gratis voor leden van ‘Il Caffè’, 5 euro voor niet-leden.


Op vrijdag 2 april stond een coronaproof signeersessie gepland in 't Oneindige Verhaal. Die moest helaas worden geschrapt. Zie ook op pelgrimmeteenknipoog.blogspot.com 


Op woensdag 21 april om 20u gaat de auteur anderhalf uur de ruimte in met de Leuvense vereniging SPQR die -zoals elk jaar- op die dag de stichtingsdatum van Rome herdenkt. Herman Cole kreeg in 2011 van hen de 2,6 kg wegende Romulusprijs toegekend.


Herman Cole draait op zaterdag 24 april en zondag 25 april mee in het programma van Erfgoeddag. Ga vooral eens kijken op www.snorf.yt/pelgrim . En doorsnuffel de site van SteM Sint-Niklaas 


Op vrijdag 23 en zaterdag 24 april van 10 tot 16u staat Pelgrim met een knipoog - Dòòr Italië naar Jeruzalem op het programma van de Online Experience van de (digitale) Fiets- en Wandelbeurs.


In het weekend van 7 8 9 mei staan in de stadkern van Sint-Niklaas meerdere SNORF-tochten gepland onder het motto 'Marinus ontmaskert'. Ga maar eens neuzen op www.snorf.yt/pelgrim.  Omdat in die dagen in het Zuid-Italiaanse Bari -begraafplaats van de Heilige Nicolaas- zijn jaarlijkse feesten NIET worden gevierd, voegt Herman Cole een toef Nicolaas toe. Weet je nog hij in 2017 De Zaak van Sinterklaas publiceerde? 


Op zondag 9 mei  -Europadag- staat van 10u30 tot 11u30 een digitale boekvoorstelling van Pelgrim met een knipoog - Dóór Italië naar Jeruzalem- annex beeldenbabbel gepland door de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Sint-Niklaas.  


Op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021 om 17u vertelt Herman Cole over zijn boek in de bedevaartkapel Onze-Lieve-Vrouw van Halle in Sint-Niklaas. In het kader van de Open Kerkendagen. Meer details volgen. 

Zin in een Su-per-zak? Kijk bij het ver-MAAK

en klik HIER

December 2012: Herman COLE  in Colmar, de Elzasser zusterstad van Sint-Niklaas:

'Voilà qu'arrive Sa Sainteté!'